Over de auteur

Davy De Witte (19-08-1976) is van kindsbeen af met taal en teksten bezig. Op de lagere school haalde hij in de zesde klas de kranten met het beste Sint-Maartensgedicht. Toen stond hij als 11-jarige al zijn winnend gedicht voor te dragen op de markt van Beveren.

In het zesde jaar secundair onderwijs, werd hij op 17-jarige leeftijd laureaat in de junior journalistenwedstrijd georganiseerd door het Davidsfonds. Daarna volgde hij de opleiding communicatiemanagement in Antwerpen, waar hij ook het specialisatiejaar internationale communicatie afrondde.

Tijdens het laatste jaar van zijn studies werd opnieuw zijn talent opgemerkt en debuteerde hij in 1997 bij Lannoo met ‘Liefde is (t)overwerk’, een uitsprakenbundel waarin hij liefdesuitspraken koppelde aan tweehonderd beroepen.

In 2000 werd zijn talent nog een keer onderkend op de nationale radio, op radio Donna, voorloper van MNM. Deckers en Ornelis, twee boegbeelden in de Vlaamse radiowereld startten toen een vervolgverhaaltje op dat uiteindelijk verscheen bij Standaard Uitgeverij met als titel ‘Wormpje in Wappiland’ en je kan al raden wie een totaal andere wending aan dit verhaal gaf?

In 2007 gaf Berghmans Uitgevers zijn boek ‘Liefde gaat Zoo’ uit. Een uniek, hartverwarmend en geestig geschenkboekje waarin hij liefdesuitspraken in de mond van dieren legde.

Momenteel is Davy aan het werk op de communicatiedienst van Caritas International, waar hij zijn communicatieskills inzet om de wereld een beetje beter te maken. Hij zet graag de taal naar zijn hand, dus hij omschrijft zichzelf graag met een zelf verzonnen titel: woordknutselaar. Nu met ‘L(i)evenswerk’ heeft hij in het ver-schrikkeljaar 2020 de schrijfmicrobe opnieuw te pakken.